Article Info - Nieuwenhuis Verf Online verf online bestellen en kopen voor uw hele huis

webshop nieuwenhuis verf delft
 
 
 
Welke Grondverf te gebruiken ?

Wanneer kies je voor een grondverf? En vooral welke?

Wat ga je schilderen ? Bekijk voordat je een grondverf koopt goed of deze geschikt is voor de ondergrond die je wil schilderen en let er ook op dat je een grondverf op dezelfde basis gebruikt als dat je eindlaag wordt. De gouden regels is : Watergedragen grondverf onder een Watergedragen aflak en Terpentine-gedragen grondverf voor Terpentinebasis Aflak.
De uitzondering is bijvoorbeeld Lucite Contactprimer  dit is een watergedragen grondverf die na 48 uur overgeschilderd kan worden afgelakt met terpentinebasis verf.

Kom je er niet aan uit of twijfel je of je überhaupt grondverf nodig hebt, neem dan contact op voor verfadvies met een professional.


Welke grondverf ?

De meeste grondverven zijn universeel. Dat wil zeggen dat ze zowel binnen als buiten te gebruiken zijn en een geschikte ondergrond vormen voor zowel hout en reeds geschilderd verfwerk. Voor Metaal, Aluminium en Roestvrij staal bestaan er speciale grondverven. Ook voor kunststof is een speciale grondverf nodig.  De specialisatie van de grondverf staat expliciet op de verpakking vermeld. Staat er ook nog ‘buiten’ vermeld dan is deze grondverf extra bestand tegen weersinvloeden, maar alle professionele grondverven zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.
 

Waarom Grondverf ?

Grondverf zorgt voor twee belangrijke zaken:
Hechten en vullen. Verder worden ook genoemd het voorkomen dat de ondergrond oplost, er vocht binnendringt, uv-licht passeert of dat de ondergrond oxideert.
Vooral op gladde ondergronden is een basis laag met grondverf belangrijk grondverf dient in deze gevallen als hechtlaag. Op hout is het weer anders. Verf trekt te snel in het hout, waardoor de verflaag in het hout verdwijnt. Grondverf doet dit niet, door het groter vullend vermogen. Op nieuw hout is altijd grondverf nodig en op kale plekken van bestaande objecten is grondverf nodig om de oneffenheden te maskeren. Omdat grondverf voor een goede vulling zorgt, heeft de eindlaag een betere glansgraad.


Ondergrond Hout Watergedragen Primer binnen :
- Lucite Contactprimer
- Lucite Primer
- Boonstoppel Primer PU/AC
- Sikkens Primer BL Rezisto

Ondergrond Hout Primer op Terpentinebasis:
- Delta Vorlack
- Boonstoppel Primer PU
- Sikkens Primer

Primer voor Staal en Aluminium
- Delta All Primer

Verwerken Grondverf

1. Bestaande verflagen goed ontvetten met B-clean
2. Goed schuren met schuurpapier en maak de ondergrond goed stofvrij met een kleefdoek
3. Repareer gaatjes en beschadigingen met een sterk houtvulmiddel
4. Gebruik een goede primer (kijk voor ons advies bij bovenstaande tekst voor de juiste grondverf)
5. Gebruik op kaal hout twee lagen primer en over bestaande verflagen 1 laag 
6. Schuur na iedere laag weer heel licht op met schuurpapier en maak de ondergrond goed stofvrij met een kleefdoek
7. Zorg ervoor dat je de juiste aflak gebruikt
8. Gebruik altijd twee lagen aflak voor maximale bescherming

Voor een optimaal resultaat combineer je de bovenstaande tips natuurlijk met de juiste producten. Voor meer informatie adviseeren wij je graag of per mail of telefonisch. Daarnaast kunt je altijd terecht in onze winkel te Delft 


Fabrikant(en) Info
Wijzonol
Snelzoeken