Article Info - Nieuwenhuis Verf Online verf online bestellen en kopen voor uw hele huis

webshop nieuwenhuis verf delft
 
 
 
Welke Kleur woonkamer ?

Kleur voor de Woonkamer ?


De woonkamer is de ruimte waarin het meest geleefd wordt in huis. Je ontvangt er visite, hebt er momenten van ontspanning en het maakt van je huis een écht thuis. De woonkamer is voor veel mensen dan ook de meest belangrijke ruimte in huis.

De Keuze van de Kleur  ?

Maar voordat de keuze voor de kleur gemaakt wordt :

Hoogte
Wil je de kamer optisch zo hoog mogelijk maken dan schilder je het plafond zo licht mogelijk. Als je deze donkerder maakt, dan zal je kamer lager lijken. Het geeft ook een intiemer effect.

Grootte
De woonkamer ( of elke kamer ) lijkt groter als de muren en het plafond dezelfde (lichte) kleur hebben. Je ziet geen scheidingslijnen waardoor het veel ruimer lijkt.

Vorm
Als je een langwerpige, smalle kamer hebt, schilder je de twee kortste muren een paar tinten donkerder. Hierdoor zal de ruimte optisch groter lijken.

Patronen
Strepen zijn een leuke manier om een ruimte op te fleuren. Verticale lijnen laten je kamer smaller lijken, terwijl horizontale strepen de illusie wekken van lengte.

Functie
Het is natuurlijk ook belangrijk wat voor functie de kamer uiteindelijk heeft. Kleur heeft een grote invloed op gevoel, en aangezien elke kamer een andere doel heeft is het een goed idee om je kleur daarop aan te passen.

Dus met bovenstaande begrippen kan je een keuze maken uit onderstaande kleuren voor de woonkamer :
Wit - hoe witter de kleur hoe koeler de omgeving maar deze kleur is wel te combineren met alle andere kleuren zoals groen, grijs etc.voor een contrastrijke kamer.
Grijs - Een kleur die vraagt om gecombineerd te worden met andere kleuren, met rood en groen tinten bijvoorbeeld, aangezien grijs op zichzelf redelijk koel is.
Zwart - een kleur voor het gebruik in een woonkamer met heel veel licht van ramen aangezien zwart in een donkere ruimte de woonkamer klein en bedompt laat overkomen.
Blauw - naast het rustgevende effect van blauw moet wel rekening gehouden worden dat blauw het beste gebruikt kan worden met ramen op het zuiden.
Groen -  een groene muur kan een kalmerend en fris effect hebben en zorgt voor rust en heeft een natuurlijk uiterlijk.
Geel - Geel oogt vriendelijk en warm, maar kan ook te zoet overkomen. Daarnaast zorgt geel voor een zonnig effect. Een donkere contrasterende kleur vormt hierbij een mooi evenwicht.
Rood - Rood kan je verwarmen, maar ook verontrusten. Het is kleur van liefde, passie maar ook van agressie. Het valt erg op in een ruimte, dus gebruik rood met mate.

Schilderen van de Muur en Deuren

Is de keuze gemaakt? Heel goed! Dan kun je naar de winkel om de verf te kopen!  Zoniet kom dan ook naar de winkel voor een advies omtrent de kleuren.
Bedenk dat je voor een goed resultaat minstens twee lagen nodig hebt. Vooral bij nieuwe muren wordt de eerste laag verf grotendeels ‘opgezogen’. Je kunt dit verminderen door eerst een goede primer aan te brengen. Laat tussendoor de verf ook goed drogen om oneffenheden en strepen te voorkomen.
 


 


Fabrikant(en) Info
Intervos
Snelzoeken